Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Deeja Cosmetic Keayuan Semula Jadi

Assalammualaikum,


Baru - Baru nie, YY selalu nampak kengkawan duk citer pasal Deeja Cosmetic . Dalam hati macam tertarik pulak . Lelagi lah guna color oren yang menarik perhatian . So, apa lagi . Kita harus lah cuba jugak . Mana tu muka kusam YY , sejak beranak kecik nie menjadi semakin ceria . Gitewww, berangan tau nak cantik flawlesss . 






Rupanya jimat banyak tau kalau korang menggunakan produk Deeja Cosmetic nie . Dalam satu set , dah ada lengkap semua . Ada 5 dalam 1 . Sesuai untuk lelaki dan perempuan pulak tue . Putih , Gebu , Glowing seawal 5 hari, sape tak nak kan .  Meh YY citer satu persatu apa yang terdapat dalam Deeja Cosmetic . 


Sabun Pembersih Muka  - 120gram (WM RM12 / EM RM15)




Berwarna oren . Sabun nie berasakan carrot , susu dan air mawar . Patut lah color oren , bau pun kemain wangi tau . 




Krim Siang SPF50 - 5gram (WM RM28 / EM RM30)
Krim siang nie bertindak cam sunblock gituee. SPF50 tau . Dirumuskan daripada biji almond, biji tomato dan aloe vera.  Korang tak yah nak letak bebanyak , cecalit sesikit. Tadaaaa, siap.







Krim Malam - 5gram (WM RM28 / EM RM30)
Membantu untuk memperbaiki kulit korang di waktu tido , lelagi untuk masalah jerawat dan kedutan . Hoiii, xnak lah tua sebelum usia kan . Krim Malam pula dirumuskan khas daripada alpha hidroxy acid (AHA), Vitamin E, Retinoid Acid dan Gliseren




Cream Nano ( Malam sahaja )

Berfungsi untuk hilangkan jeragat/ pigmentasi, hilangkan sel kulit mati, hilangkan parut jerawat dan menaikkan aura wajah . Korang jangan pelik plak kalau guna, warna kuning cam kunyit tue . Dah memang iyernya terhasil dari kunyit pun . Bukan setakat kunyit , ada jugak minyak jojoba yang bertindak untuk penyerapan dengan cepat tanpa menyumbat pori-pori kulit dan menjaga keseimbangan ph yang normal pada kulit. 






Toner Nano - 30ml (WM RM40 / EM RM45)
Toner Nano pula dirumus khas daripada air mawar dan aloevera yang mampu mengatasi aye-bag, bertindak sebagai anti-penuaan,  mencerahkan dan melembapkan kulit wajah. cara guna toner, korang titis kat kapas muka, dan sapu . Kalau pepedih tue normal lah. Nak cantik kan . hahaahahaha.






Cara Menggunakan Deeja Cosmetic  (Siang) .
Bersihkan muka dengan pembersih muka Deeja , Sapukan Toner , kemudian Krim Siang . Settle .  


Cara Menggunakan Deeja Cosmetic  (malam) . 
Cuci muka dgn sabun pembersih, lepas tu pakai toner nano (jika perlu) , kemudian pakai krim malam(night) ,lepas tu lapis dgn krim nano pulak . Semua ini digungakan secara nipis tau , jangan pakai tetebal macam tepung gomak . 





Pada pendapat YY setelah 2 minggu menggunakan Deeja Cosmetic . Paling ketara rasa kulit muka cam halusss jer . Anak dara suka nooo pegang pipi ibu tembam dia nie sekarang . Tang parut pulak , ada lah beransur hilang . Waaaah , seronok tau . Harga pun berpatutan . Kalau beli set lengkap , memang jimat dan berbaloi . Jangan risau , Deeja Cosmetic halal dan berdaftar dengan KKM tau . 



Untuk Sebarang Pertanyaan / Order sila call / whatsApp hotline : 
+6019 694 5950

Facebook: 

Instagram: 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah