Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Rasa Utara Inspirasi dari Mantan Perdana Menteri Malaysia

Assalammualaikum,


Sape pernah pi makan kat Restoran Rasa Utara ? Apa menu yang korang rasa menarik dan sedap kat Rasa Utara . Haaaa, macam - macam kan menu sedap yang ada . Baru - baru nie YY berkesempatan ke Rasa Utara dan mencuba beberapa hidangan . Fuhhh !!! pedas terangkat uolssss . 


Rasa Utara menyediakan pelbagai hidangan untuk sarapan , makan tengahari dan makan malam , Tekak orang melayu , sesuai bebenor menyinggah dan melepak di Rasa Utara . Di inspirasi dari Tun Dr. Mahathir Mohamad , telah memulakan operasi sejak November 1984 . 


Sejak dua menjak nie , selera makan YY agak dahsyat . Pepaham jer lah kan . Dapat pulak makanan yang di idamkan , fuhhh memang terliuq habis . Kebetulan plak , now Rasa Utara tengah duk promosi kan menu Berbuka Puasa Ramadan nanti . Itu YY akan citer lebih detail . Mesti korang teruja nak berbuka dengan kengkawan di Rasa Utara . 




Rasa Utara Cawangan Times Square





Meh kita mulakan dengan antara hidangan utama yang terdapat di Rasa Utara . Korang boleh pilih nak set atau secara ala-carte .  Ok, kita mulakan dulu dengan hidangan ala-carte .




Ikan Menari - RM 38.80 . 

Ikan besor gilerssss . Leh makan ramai sekor nie . 
Kemain tau melentik ikan nya , memang macam menari . 




Udang Asam Pedas - RM 35.80 

Asam pedas yang mengancam . Pedas Masam cukup lengkap . Udang pun gemok dan segar . 




Udang Sambal Petai - RM 25.80

Sambal Pedas memang favourite YY , Udang dah siap kopek tue yang terbaik . 
Senang nak makan , ngap terusss jer . 




Kari Ikan Rasa Utara - RM 22.80

Ikan tenggiri di masak kari pekat . Ikan di campur pulak ngan terung dan bendi . 




Kailan Ikan Masin - RM 12.80

Pekat kan . Rahsia Chef tau . Ada gak tanya Chef camne leh pekat . 
Chef jawab dengan senyuman jer . 




Meriah kau . Ini makan 2 hari boleh kenyang . Muhahahhaha. 



Cukup citer pasal menu ala - carte . Meh YY citer pasal menu set pulak . Lagi jimat , dan bersesuaian untuk seorang makan . Eh , lupa nak habaq . Menu ala - carte korang boleh makan untuk 3 ke 5 orang tau . Portion besar . Boleh makan reramai secara berjemaah . 




Set Nasi : Ayam Goreng Cili Lagenda - RM 14.80 



Set Nasi yang disediakan . Lengkap . Pilihan lauk boleh pilih . 



Set Nasi : Ayam Kari Kapitan  - RM 14.80




Dah , dah . Cukup tueee. Kang korang terliuq . Tak habis citer lagi , x memasal korang bekejar ke Rasa Utara pulak . Nah , YY nak citer pasal Promosi sepanjang Ramadan pulak . Sikit lagi nak puasa dah , korang dah boleh plan mana tau nak berbuka dengan kengkawan dan keluarga . 




Promosi 1 : Rasa Utara Berbuka Puasa ( Early Bird Promotion 20% Off from the Total Bill! )

Syarat :

1. Promosi di semua cawangan Rasa Utara .
2. Valid pada 2.5.2016 - 6.6.2016
3. Setiap tempahan pada 2.5.2016 - 6.6.2016 akan mendapat diskaun 20 % dari total bil . 
4. Untuk mendapat diskaun , pelanggan perlu membuat tempahan dengan bayaran 50% dari total  bil . 
5. Not Valid untuk lain - lain promosi dan diskaun . 
6. Free Flow untuk pencuci mulut dan air di sepanjang waktu berbuka puasa .




Promosi 2Special Offering for “Berbuka Puasa”

Syarat : 

1. Promosi di semua cawangan Rasa Utara .
2. Not valid untuk lain - lain promosi dan diskaun . 
3. Diskaun 10 % untuk pelanggan terawal yang membuat tempahan pre - order dan membuat bayaran penuh dari 10am - 5pm pada 7.6.2016 - 3.7.2016 .
4. Free Flow untuk pencuci mulut dan air di sepanjang waktu berbuka puasa . 



Diantara menu special di sepanjang Ramadan 2016 tahun ini :



Kari Kambing Rasa Utara 




Ayam Tandoori




Ayam Percik




Ikan Bakar Air Asam 




Tu diaaaaa , menu special sepanjang ramadan nanti . Meriah uolsss . Kuih muih tue antara yang akan korang dapat secara sebagai pencuci mulut ketika berbuka puasa , Boleh makan berapa banyak yang korang nak . Eh , korang bukan makan lauk jer . Semua nie di datangkan dengan set nasi yer uolsss . 




Pelbagai jenis air di Rasa Utara





Ini lah Chef yang akan masak sesedap untuk korang kalau menjamu selera di Rasa Utara .



Korang ingat YY g makan sorang ke ?? Memang tak ler kalau menu banyak camniee, dah tentu makan reramai . Baru meriah . ( sorry gambor goyang pulakss ) 




So. jangan lupa korang menerjah ke Rasa Utara . Kalau dah terliuq , cecepat lah terjah yer  . Diantara cawangan Rasa Utara . 


IOI City Mall
Lot LG-46 IOI City Mall,
Lebuh IRC, IOI Resort City, 62502
Putrajaya
Telephone number : 03 – 8328 0733
Operation hours : 10.00am – 10.00pm


Berjaya Times Square
Lot G-12 & G-13 , Ground Floor,
No. 1, Jalan Imbi, 55100
Kuala Lumpur
Telephone number : 03 – 2011 0884
Operation hours : 7.30am – 11.00pm



Mid Valley Megamall
LG049-050, Lingkaran Syed Putra, 59200
Kuala Lumpur
Telephone number : 03 – 2201 3258 / 03 – 2282 0749
Operation hours : 10.00am – 10.00pm

Detail :

Instagram : Rasa Utara 







P/S : Makan punya pasal , sanggup meredah onak duri . #Eh . 













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah