Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Cara Sunatkan Baby Perempuan | Klinik Pusrawi

Assalammualaikum,



Nak citer ngan korang kisah sunatkan anak dara Nur Qaireen Iman . Sebenarnya memang dari awal dah niat nak bawak dia bersunat masa usia 5 bulan . Ada yang lahir jer baby , dah sunat terus . Time YY nie , ramai pulak yang nasihat suh tunggu besaq sikit . Usia 5 bulan dah kira cun lah tuk bersunat .



Memula call Hospital Pusrawi Jalan Tun Razak . tapi payah bebenor nak dapat cakap ngan Doktor untuk set appoinment . Kemudian YY dapat tau yang Pusrawi Jalan Ipoh pun ada buat . Kita boleh request nak Doktor perempuan . Dan , harga sunat kat Hopsital dengan Klinik pun berbeza . Hospital mahai sikit . Itu pun YY tau bila call hospital , diorang kata klinik lagi murah . Lebih separuh murahnyaaa . Ikut YY x kisah lah , janji ada doktor , kebetulan tarikh dan masa yang YY nak , Klinik Pusrawi Jln Ipoh ada doktor perempuan bertugas .  So, kita buat temujanji di situuuu .


Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Kaunter pendaftaran



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Kaunter pembayaran



Sesampai jer , daftar kemudian terus buat pembayaran sebelum disunatkan . Harga cuma RM 35.05 . Haaaa , nampak tak macam ada pengeras . Masa nie belum mula GST tau . Dah buat pembayaran , tunggu doktor panggil .



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Menunggu masa untuk disunatkan , relax jerr



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Selfie duluuuu



Then bila no muncul , YY angkut lah Qaireen masuk bilik doktor . Tgk atas katil , dah  standby alat dan alas . YY letak jer Qaireen bukak kan seluar tinggal pampers jer , ada sorang nurse jaga . YY pusing nak amik phone lah konon . Tetiba doktor kata ok dah . Haaaaa??? serius dah . Tak sempat nak snap picture Qaireen sunat . Punya lah laju , dah tue anak dara langsung tak nangis . Siap angkat – angkat kaki lagi , dah melasak . Kemain payah nak pakaikan seluar .



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Masa nie dah sudah sunat pun , tapi snap jugak .



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Doktor tengah sapu ubat kuning ( ubat luka )



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Harga Sunatkan Baby



Ibunya nebes lebih , kot anak demam ke . Sakit ke . Berdarah ke . Ngupernya , doktor potong sikit jer , takde lah teruk pun . Qaireen siap gelak- gelak lagi . Sampai umah , di bantai nya gelak ketawa main sampai tido . Alhamdulillah , selesai satu lagi tugas ibu sunatkan awak Nur Qaireen Iman . Next , ibu nak tindik telinga awak pulaaaak .



Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh   Sunatkan baby di Klinik Pusrawi Jalan Ipoh

Sampai rumah , kita selfieee . Happynya diaaa dah sunat .





p/s : Moga awak membesar dengan sihat . Ibu sayang awak Nur Qaireen Iman .





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah