Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Gambar mempengaruhi ?


Assalammualaikum,


Selamat Berpuasa korang . Eh , dah 10 ramadan lah , kejap sungguh masa berlalu kan. Camne posa korang dah 10 hari nie, ada yang ngelat tak . YY alhamdulillah, dengan kondisi sekarang masih mampu berpuasa . Memula tue risau gak, mana taknya. Bila time tak bulan posa, lambat makan jer mula lah perut nie duk berdangdut . Tue belum lagi bab nak mengunyah sentiasa . 


So, ramai yang bagi tips bersahur makan susu dan kurma , di samping siap2 cakap ngan yang kat dalam perut nyer yang ibu nak posa, jadi kena lah kuat kan . Serius , mujarab kot petua tuee. Mampu bertahan , xde lah rasa lapar sampai menggigil or lutut lemah . 


Eh, bebel panjang plak, sebenar nya YY nak share citer semalam. Semalam adalah hari malas YY sedunia, so balik rumah malas tahap gaban nak masak berbuka . Jadi , YY masak nasi dan dalam kepala dah terfikir nak makan dengan telor dan kicap di tambah dengan cili padi. Then, cam biasa lah, pestime 9 hari posa YY share gambar berbuka di FB dan Instagram  . 



Ini menu YY 





Akhir nya lewat malam retis Fatin punya menu :)



Ini pulak menu blogger Ellie :)



Dan, tak sangka sungguh mempengaruhi kawan - kawan YY . Rupanya , ramai jugak peminat menu simple giler YY nie . Mana tak nya , nasi panas + Telor goreng + Kicap + Cili Padi , pun dah boleh buat makan bertambah , walaupun telor nya cenonet jer . YY xkisah sangat bab makan nie, janji kenyang dan kena kat tekak . kan, kan ,kan . 




p/s : hari nie pestime nak berbuka di event .makan besar kitaaa .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah