Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Live Well untuk ibu kaki shopping :P


Assalammualaikum,

Hai korang. Sihat hari nie ? Kalau rasa tak siat tue cecepat lah jumpa doctor yer. Now memang musim orang tak sihat. Cuaca panas dan kering. Kena bebanyak minum air masak eh. Ramai yang sakit sebab cuaca yang tak menentu sekarang niee.


Haaa, YY bukan sesaje tanya pasal kesihatan korang . Nie nak habaq mai citer pasal ibu YY yang ada masalah dengan kesihatan jugak . Sape yang kenal ngan ibu YY, memang jenis yang tak duduk diam. Ada jer keje yang dia nak buat. Bukan setakat keje , berjalan pun rajin gak . Bila cuti jer, ada jer lah agenda yang kitaorg plan. Macam window shopping ke , tengok wayang ke , lepak taman ke, janji ada jer aktiviti kan.


So, one day nie ibu selalu complaint sakit lutut. YY ingat kan sebab faktor usia dan ibu kan kuat keje dan berjalan. Tapi makin hari YY tengok macam makin teruk jer. Sian plak tengok ibu selalu jer mengadu sakit lutut bila berjalan. Bila dah sakit, banyak lah aktiviti yang terbatas dan payah nak buat . Ibu macam jadi malas nak bergerak. Kalau boleh nak duduk jer, sebab sakit kan. Alaaah, kalau kita sakit pun mesti kita jadi malas nak buat apa2. Feel tue YY dah pernah rasa . Jadi macam kesian sangat kat ibu, sebab banyak benda yang terbatas akibat dari sakit lutut. Bak kata orang “ minyak lutut habis tue “ , bahasa org bukan dari bidang perubatan.



CIMG2074

Ibu Happy , boleh jalan sakan.



Eh , lupa plak . Bukan setakat sakit lutut tau . Bahu pun ibu rasa sakit gak. Maybe lah sebab ibu kan buat kuih untuk kantin sekolah. Ini aktiviti yang memang kitaorg adik badik larang ibu buat, tapi dia nak buat gak lepas arwah ayah meninggal . Macam biasa, ibu degil x reti duduk diam. Now dah sakit lutut dan sakit bahu baru lah rasa nak rest kan. Bab berjalan time cuti2 memang jadi terbatas habis. Nak berjalan pun boleh kejap-kejap jer sebab sakit . Naik tangga lagi lah, makan masa sangat sebab naik jap, berenti , naik jap berenti sampai ibu macam fobia nak naik tangga. Angkat berat pun x boleh , hishhh senang kata sebab kan sakit lutut dan bahu banyak keje dah x boleh buat.



Then apa lagi pi farmasi lah, cari ubat yang sesuai dengan apa yang ibu sedang alami. Jadi Farmasi cadangkan gunakan produk Live Well - OsteSAMIN™ Plus CHONDROITIN . Nak baik punya pasal, mari ikut kata farmasi . Bak kata Pakar farmasi Live Well memang sesuai sangat dengan masalah yang ibu sedang alami. Jadi , mari kita cuba dulu.



So, hasil nya selepas 2 bulan ibu menggunakan Live Well . Segala masalah kesakitan ibu di lutut dan bahu menjadi semakin hilang. Ibu dah boleh senyum lebar sebab past nie dah boleh mulakan balik aktiviti yang tergendala akibat daripada sakit lutut dan bahu . Kebetulan lagi 2 minggu memang YY nak bawak ibu berjalan ke Bandung untuk shopping, arghhh tak sabar nya. Terima Kasih banyak kat Live Well - OsteSAMIN™ Plus CHONDROITIN sebab selesaikan masalah kesakitan ibu YY . Syukur , alhamdulillah dengan izin Allah semua nya ok.






Haa, korang nak tahu apa kelebihan Live Well - OsteSAMIN™ Plus CHONDROITIN . 

Diantaranya :

* Melegakan sakit sendi
* merawat osteoartritis
* mengurangkan kekejangan
* mengurangkan keradangan
* Membina semula dan pembaikan tulang rawan
* Melincirkan pergerakan sendi
* Menggalakkan kesihatan sendi
* Meningkatkan mobiliti
* Meningkatkan fleksibiliti



See, banyak kan kelebihan yang ada pada produk Live Well nie. Cara makan pun senang jer
Untuk Osteoartritis ringan:
1 kapsul dua kali sehari (sekurang-kurangnya 2-3 bulan), 15 minit sebelum makan



Untuk sederhana ke Osteoartritis teruk:
2 kapsul dua kali sehari (sekurang-kurangnya 2-3 bulan), 15 minit sebelum makan



Untuk penjagaan sepanjang masa ( maintain ):
1 kapsul dua kali sehari, 15 minit sebelum makan



Mana nak dapat ? alaaah banyak farmasi ada jual produk Live Well nie . Antaranya di :




Haaaa, muka Ibu YY ada senyum . Dah tak sabar – sabar tue nak bershopping di Bandung nanti. Maklum lah lutut ngan bahu dah baik kan. Now , ibu still maintain makan Live Well untuk penjagaan sepanjang masa . Tak nak sejarah berulang , gitueee . Bila sape yang pernah rasa kesakitan, amat lah menghargai masa sihat kan.



P/S : Macam YY pun dah kena makan supplement untuk kesihatan lah .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah