Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Casio Exilim Camera EX-TR15 | Rekabentuk dan Fungsi yang Best :)



Assalammualaikum,

Dalam Blogging camera sangat penting kan. Mana tak nya, bila tulis entry mesti nak letak gambar bebanyak, baru lah rasa best bercerita kat blog. Dalam hati selalu lah berkira – kira nak cari camera yang ringan , comel dan boleh di bawa ke event dengan senang. Ya lah, kang bawak camera besar gedabak dah macam medai pulak kan, padahal kita nie blogger picisan jer.


Exilim Camera EX-TR15 101



So, bila YY di beri peluang menggunakan Camera Casio Exilim EX-TR15 , harus lah teruja lebih, boleh lompat bintang di buat nya. Mata dah bersinar – sinar sebab color pink lagi . Rasa cam sesuai bebenor dengan gaya dan style YY yang comel dengan camera Exilim nie. Muhahhaha, pitam comel kan.




Exilim Camera EX-TR15 102



Exilim Camera EX-TR15 104



Exilim Camera EX-TR15 109



Banyak giler function yang buat YY jatuh cinta dengan Camera Exilim EX-TR15 nie. Terutama bab camera boleh di pusing – pusing. Ya lah, pusing – pusing sesuai bagi yang suka selfie macam YY nie. Gambar pun cun giler uolss. Camera 12.1 Megapixle tau. The best part is, Camera nie ada wifi, so bila dah amik gambor, sesenang jer boleh transfer menggunakan wifi ke handphone dan boleh terus upload ke sosial media seperti instagram , twitter or facebook.















Sape suka amik gambor pakai camera 360 ? Haaa, Exilim camera nie korang tak yah nak riau lah. Memang gambor nyer secantik dan leboh cantik lagi dari menggunakan camera 360. Bukan setakat gambar cantik, siap boleh edit3 dan tambah memacam lagi art kat dalam gambar korang tue.




Exilim Camera EX-TR15  105

Pemandangan menggunakan Exilim Camera Casio EX-TR15




Honda Hybrid Honda Jazz  253

Pemandangan menggunakan Exilim Camera Casio EX-TR15





Honda Hybrid Honda Jazz  379

Pemandangan menggunakan Exilim Camera Casio EX-TR15




Buffet Seafood Dinner Hotel Park Royal KL  122

Gambar cantik buat orang terliur




Kosmetik Ronasutra Mineral Eye Colour 125

Camwhore kita Smile




Batery Camera Exilim nie tahan lama jugak, kekadang tue YY dah pi 2 event, still batery nya mampu bertahan, lagi pun senang sangat nak charge batery Camera Exilim nie sebab sama dengan charge tipon , so boleh guna power bank untuk charge . Takde lah sampai korang kena cari plug untuk charge camera bila batery dah nak habis.






Kalau YY nak citer kelebihan yang ada kat Camera Exilim EX-TR15 nie memang banyak uolss. So, better YY citer sikit demi sikit kasi korang faham dan teruja nak memiliki Camera Exilim Pink cam YY nie.

Jom korang layan video nie.

Saje bagi korang lagi teruja dengan Camera Casio Exilim EX-TR15 nie.






Bentuk Camera yang macam handphone nie sangat unik tau. Maklum lah, kekadang kita nak mengakut camera besar gedabak kan agak payah, lagi pun nak amik gambar ada sesetengah orang macam segan kan, tapi dengan Camera Exilim nie memang takde masalah. Orang comfirm3 ingat phone. Sampai kan Shaheizy Sam #retis terkenal pun duk ingat tipon , sampai YY nak kena terangkan yang ini adalah camera . Tambahan plak dengan color pink, nampak comel sangat macam tuan dia. #SilaPitam Smile





Ada 3 pilihan warna.




Casio Baby G 100

Wajah bersiri dengan camera Exilim, Gitueee.



So, nanti YY akan citer lagi apa kelebihan camera pink comel nie. Banyak woww nak hare ngan korang. Benda comel tapi banyak kelebihan. Harus lah kita share bersama kan.












P/S : Sakan bergambar bila ada camera comel lagi cun.




Nada Alam Seri Pajam Nilai rumah Idaman


Assalammualaikum,


Rumah , sape taknak ada rumah sendiri kan. Bila ada rumah sendiri baru puas hati kita nak deco or design ikut kesukaan memasing.


Seri Pajam Nilai  102


So, YY berkesempatan ke Pelancaran Perumahan Nada Alam oleh Seri Pajam Development . Nada Alam adalah satu projek mesra alam, yang menitikberatkan eco system. Tema nya “Go Green”, Projek Nada ALam terletak di keluasan 160 hektar tanah dan pemilikan pegangan bebas.



Seri Pajam Nilai  104


Kelebihan di Projek Nada Alam di mana terdapat 13 ekar Green Area , 5 Concept Park , 1 Mini Wet Land 7 KM Jogging Area dan 3 Tier Security . Tempat pun agak strategik terletak berhampiran Pajam / Nilai exit of Kajang – Seremban Highway ( LEKAS ) . Ambil masa 45 minit kalau memandu dari Kuala Lumpur dan boleh jugak guna KL – Seremban Highway .



Seri Pajam Nilai  132Seri Pajam Nilai  134

Bila lah rumah ini jadi milikku




Seri Pajam Nilai  103


Nada Alam jugak strategik kerana berhampiran dengan Bandar Nilai , Kuala Lumpur International Airport ( KLIA ) yang mengambil masa hanya 25 minit memandu dan ke putrajaya cuma 35 minit.



Seri Pajam Nilai  119

Show Gallery Baru di Pajam Nada Alam.




Nada Alam dibahagi kan kepda 2 type iaitu Type A dan Type B .




Type A

Seri Pajam Nilai  124


Seri Pajam Nilai  169

Double Storey Terrace House

Lot Size : 22’ x 70’

4 Bilik Tidur

4 Bilik Air

price from : RM 470,400



Type B

Seri Pajam Nilai  126


Seri Pajam Nilai  174

Double Storey Terrace House

Lot Size : 20’ x 70’

4 Bilik Tidur

4 Bilik Air

price from : RM 440,500



Kalau korang nak lebih detail lagi, korang boleh terus ke Show Units dan Sales Gallery yang terletak di Nada Alam sendiri. Rumah contoh untuk Nada Alam Type A dan Type B . Siap fully furnished lagi, boleh bagi korang idea camne nak deco rumah nanti.



Seri Pajam Nilai  130

Kemeriahan di dalam Gallery Nada Alam




Seri Pajam Nilai  123Seri Pajam Nilai  122Seri Pajam Nilai  125Seri Pajam Nilai  128



Di majlis pelancaran Nada Alam ada jugak aktiviti meanrik untuk para pengunjung yang datang melihat rumah contoh seperti Tarik Upih, Teng Teng, Bowling Kelapa, Woodball game dan  pot a flower . Ada jugak live band yang menghiburkan penonton dan makan jugak disediakan. Pelancaran telah di rasmikan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan YB Dato’ Hasan Bin Malek.




Seri Pajam Nilai  135

Ketibaan Menteri




Seri Pajam Nilai  138

Ketibaan Menteri di iringi kumpulan gendang




Seri Pajam Nilai  114

Ucapan Perasmian Oleh Menteri YB Dato’ Hasan Malek




Seri Pajam Nilai  147Seri Pajam Nilai  157Seri Pajam Nilai  150Seri Pajam Nilai  159

Perasmian Projek Nada Alam dan Gallery




Seri Pajam Nilai  163IMG_8269



So, bila semua nyer telah rasmi dilancarkan, mari lah kita melihat rumah contoh. Memang jatuh cinta uolss. Ada seape nak beli dan hadiah kan pada YY tak ??




Seri Pajam Nilai  176

Ruang Tamu



Seri Pajam Nilai  181

Bilik Utama



Seri Pajam Nilai  184

Bilik Dua



Seri Pajam Nilai  186

Bilik tiga



Seri Pajam Nilai  177

Bilik empat



Seri Pajam Nilai  187

Bathroom



Seri Pajam Nilai  170

Hall yang belum di letak perabot



Seri Pajam Nilai  108

Siapakah antara kami yang akan membeli rumah di Nada Alam, Pajam. Smile





Korang boleh jugak boleh dapat kan maklumat lanjut di web Nada Alam





P/S : Impian dan cita - cita nak memiliki rumah sendiri, ameen.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah