Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Jom ke Samsung Galaxy Y Hello Kitty Launch Party :)


Assalammualaikum,

Hai korang, ada sesape kat sini peminat tegar Hello Kitty tak ?? Alah, Hello Kitty yang comel color pink tue. Haaa, mesti korang teruja kan, sebab kan Samsung galaxy Y akan keluarkan handphone khas Hello Kitty - Limited Edition . Giler best. Smartphone dengan Hello Kitty, comfirm comel dan kiut-miut.



Nampak, comel kan. Kalau dapat lah kat tangan sebiji. Fuhhh !!! bangga uolss. Dah ler comel, color pink sesuai sangat dengan gegurl kan. Samsung Galaxy Y Hello Kitty nie Limited Edition tau.

So, jom lah korang join Party BFF sempena muncul nya Samsung Galaxy Y - Hello Kitty nie menerjah pasaran. Berpeluang menang handphone uolss.




Tarikh : 1 Disember 2012

Tempat : GSC, Pavilion .

Masa : 2.30ptg - 7.00malam.




Camne nak join ??? Nak dapat Eksklusif Pass ke Party BFF nie. 


Isi detail semua, dan korang mungkin berpeluang untuk turut serta dalam Party yang happening nie. Siap boleh menang hadiah tau. Percuma jer uolsss. 




Nampak tak, bukan setakat boleh happening kat Party, siap ada macam - macam aktiviti lagi. Boleh menonton wayang , ada tatarias kuku , makeover dan bersukaria dengan BFF korang. Weeeeiiii, comfirm best niee. 


Jom korang, kita jumpa di Pavilion Sabtu nie.

Cepat register di SINI - http://goo.gl/8bzzQ












Wordless Wednesday | Fanpage Blog YY






Alhamdulillah, selepas berbulan - bulan akhirnya dapat gak cecah lebih 100K, dan now dah 111K. Terima Kasih korang yang menyokong YY . Tambah semangat lagi nak berblogging tau.

















Penting ke Page Rank sebuah Blog ??



Yuhuuuu,... sape tahu itu apa kah Page rank. Yeaaah, YY pun x tahu sebenarnya. Masa memula YY menceburkan diri dalam dunia blogging nie, cuma nak merepek dan merapu tak tentu hala jer. Maklum lah suka membebel, tak puas di dunia realiti, sibuk di alam maya pulak. Haissh, memang tak terlayan kalau sesape borak ngan YY *poyo. 

So, one day YY dapat tau pasal Page Rank nie, Cam biasa mesti lah blur dulu kan. Dan pemahaman YY ketika itu, sape Page Rank tinggi kira tak bagus, lagi rendah lagi bagus. Haaa, gitue lah pemahaman YY yang jahil tentang Page Rank ketika itu,

Dan bila tengok Page Rank YY seperti gambar di bawah. Adalah agak kecewa ketika itu yaa. Sedih sesangat. Kat hati duk fikir adakah sebab tukar dari blogspot ke dot com hari tue. Yerlah, dah pemahaman lagi tinggi tue tak bagus. Suka tengok kawan ada yang dapat 1, ada dapat  2 , dan ada jugak yang dapat 3. Dah tuee, xde pulak YY baca yang dapat 5. Lagi hati nie kecewa, sebab dapat yg tercorot.




Jadi, bila YY terbaca perkara sebenar-benarnya tentang Page Rank nie, baru lah merasa sedikit kelegaan. YY nie bukan reti nak main SEO bagai, tau nak merepek tak tentu hala jerk. Past tue sibuk nak citer semua hal peribadi, jangan sampai ada yang meluat sudah. Muhahhahaha.

Kalau korang nak detail pasal Page Rank boleh arrr terjah ke Blog Suami Orang dan Tunangan Orang . Diorang ada lah citer apa itu Page Rank. So, lepas nie takde lah korang blur macam YY yang sampai down konon takmo berblog dah. Giler drama kan. Emo tak pasal jerk.

Peringkat PageRank

Beberapa peringkat PageRank yang ada:

PageRank 0-3 = Low – Average
PageRank 4-6 = Above average – High
PageRank 7-10 = Big – The best

So, mari lah kita meningkatkan Page Rank, tapi gi mana yaaa . Sape boleh tolong ajar kat YY yang blur nie. Tambah semangat nak berblogging nieee.








Wordless Wednesday | Bertemu Blogger Retis




Seorang blogger yang sekarang dah jadi pelakon, Hanis Zalikha. 





Majalah Hijabista untuk Fesyenista berhijab :)

Assalammualaikum,

Weee ~~~ nak citer ngan korang nie. Baru – baru nie YY berkesempatan ke Majlis Pelancaran Web Majalah Hijibista di IOI Mall, puchong.  Acara yang meriah dan sangat happening . Kebetulan acara pada hari bekerja, so agak gigih YY balik keje dan bersiap untuk ke tempat acara gilang – gemilang ini diadakan .

Acara di hadiri oleh selebriti seperti Farah Adeeba sebagai hos Majlis , Irma Hasmie dan suami , Akma AF , Heliza Helmi , dan ramai lagi. Turut memeriahkan majlis adalah fesyenista hijabista , model-model dan para bloggers . Memang seronok bila kita dapat kenal – kenal dengan kawan baru dan melihat sendiri gaya- gaya terkini fesyen hijab. Tema Majlis Baroque Inspired. Waaah, memang gigih jugak lah YY cari fesyen nie di google.

Majalah Hijabista  194
YY di event Hijibista , not sure ikut tema ke tidak.

Majalah Hijabista  106

Majalah Hijabista  122
Farah Adeeba Sebagai Hos Majlis

Majalah Hijabista  131
Perasmian Web rasmi Majalah Hijabista

Majalah Hijabista  138
Editor Majalah Hijabista - Nursuziana Zulkifli

Majalah Hijabista  154
Sessi potong kek sempena pelancaran web Hijabista

Selesai acara rasmi,iaitu memperkenalkan laman web rasmi majalah hijabista, siap boleh langgan majalah secara online di E-Mall lagi.Memang terbaik lah. sessi kuiz dengan pelbagai jenis hadiah turut diadakan, siap ada tarian gangnam style lagi. Tahniah lah kepada pemenang yang berjaya jawab soalan dan kepada Acik Topi yang berjaya dapat tepukan gemuruh dan menjadi pemenang untuk tarian gangnam style. Memang happening uols, siap ada ‘Anuar Zain’ lagi buat persembahan lagu sedetik lebih.

Majalah Hijabista  158
Irma Hasmie dan suami baru sampai masa niee.

Majalah Hijabista  164Majalah Hijabista  165
Anuar Zain ( TV9 )                                         tarian gangnam style

Majalah Hijabista  162Majalah Hijabista  163
Jom makan dulu.

Acara terakhir adalah sessi karaoke, sesape yang rasa nak menyumbangkan lagu tue, boleh sangat lah yaaaa. Tapi, YY x karoks pun, segan lah pulak kan. suara ya adooo, takut kilat sabung menyabung, siap petir sekali muncul nanti . Muhahhahahaha.


Majalah Hijabista  168Majalah Hijabista  176
( Kanan ) Fatin Suhana menang Best Dress Sopan dan Anggun.
( kiri ) Arifah menang Best Dress mengikut tema Baroque Inspired


Majalah Hijabista  109Majalah Hijabista  116

Majalah Hijabista  105
Meriah suasana Majlis


Majalah Hijabista  173
Semua sibuk berposing


Majalah Hijabista  185
Fesyenista Hijabista

Terima Kasih kepada Mak Dara sebab sudi ajak YY join Majlis nie sebagai seorang blogger. First time join, tapi tetap teruja . Good Luck untuk team Majalah Hijabista, uols memang best. Dengan ada nya Majalah seperti Hijabista, boleh menambahkan keyakinan dikalangan wanita yang memakai hijab untuk berfesyen, tidak lagi berada di takuk yang lama. Tahniah dari YY.

Majalah Hijabista  179
YY dan Farah Diba


Majalah Hijabista  190
Tahniah Team Hijabista Smile













P/S : Masih boleh berfesyen dan menutup aurat, tapi harus kena gayanya.







Review Filem Sepah The Movie | Lawak Tauuuu !!!

Assalammualaikum,

Weee ~~~ semua tahu sape kumpulan Sepah kan. Kumpulan Sepah yang wujud hasil dari rancangan realiti Raja Lawak. Dan Kumpulan Sepah berjaya menjadi JUARA ketika itu. Tahniah, dan kumpulan Sepah memang layak menang ketika itu.

Hasil dari kejayaan Kumpulan Sepah di dalam Raja Lawak dan kemudiannya di Maharaja Lawak, akhirnya terhasil lah sebuah Filem yang bertajuk Sepah The Movie yang bakal menerjah panggung pada 29 November 2012 . Filem yang di lakonkan oleh Kumpulan Sepah sendiri yang terdiri daripada Jep , Shuib dan Mamat. Heroin nya di bintangi oleh Anzalna Nasir  



Sinopsis :
Sepah gelak geli jejaka cross, menceritakan tentang ragam tiga lelaki berstatus bujang yang bergelar pekerja kilang elektronik di sebuah kilang berhampiran pekan kampung mereka, dan mereka terlalu obses pada motor cross.
Sepah yang berkawan rapat serta mempunyai hobi yang sama sejak kecil lagi, terpaksa menghadapi peristiwa yang telah melahirkan konflik persahabatan mereka, semenjak kemunculan seorang gadis cantik bernama “Ayu sofea”, yang mana bertugas di bahagian kawalan kualiti di kilang elektronik tempat mereka bekerja.


Maka berlaku, strategi dan juga ragam tiga lelaki bujang ini didalam situasi untuk memenangi hati “Ayu sofea”. Gadis yang berkacukan melayu bugis itu sangat pandai menyesuaikan diri bila berhadapan dengan karenah dan juga ragam tiga bujang sepah. Terjadilah sketsa serta babak-babak yang kelihatan membodohkan diri sendiri serta buli membuli sewaktu tiga bujang itu mengatur strategi. Namun semuanya gagal.


Kegagalan tiga bujang itu memenangi hati “Ayu sofea” adalah puncanya disebabkan oleh kemunculan seorang pengurus baru di dalam kilang tersebut yang bernama “Based”. Based yang berlatarbelakangkan pendidikan luar negara serta berketurunan anak orang berada sangat mudah menghampiri Ayu Sofea dengan penampilan serta imejnya.
Situasi ini disedari oleh tiga lelaki bujang cross itu,dan telah melahirkan suatu sifat cemburu dan sakit hati.Kebetulan “Based” juga adalah penggemar motor cross dan mempunyai pasukannya sendiri.Maka dengan sifat lelaki jati,tiga lelaki bujang sepah itu mencabar pasukan based didalam suatu perlumbaan sihat.




Perlumbaan yang berlangsung disebuah ladang kelapa sawit dan telah mengundang kemalangan pada salah seorang tiga sahabat baik itu,iaitu Jep.Tiga lelaki bujang sepah menerima sindiran dan juga ejekan dari pasukan “Based”..
Tiga sekawan bujang sepah menyedari akan kesungguhan salah seorang dari mereka pada ayu sofea,iaitu jep.Mamat dan shuib mengalah dan bertekad membantu jep mendapatkan Ayu sofea Strategi yang licik diaturkan mamat dan shuib untuk memenangi hati ayu sofea pada jep.Namun apabila strategi ingin bermula sahaja,muncul based menjadi penghalangnya.
“Ayu sofea” menyedari bahawa Jep sangat cintakan ia,hinggakan jep sanggup melakukan segala-gala untuk memenangi hati ayu sofea.Namun ternyata based lebih bijak mengatur strategi.Based meminang ayu sofea dan peminangannya diterima keluarga ayu sofea,memandangkan kedudukan keluarga Based menyakinkan keluarga ayu sofea.
Situasi ini mengundang kecewa yang teramat sangat pada Jep serta sahabat rapatnya shuib dan mamat. Dua lelaki bujang sepah ini di dalam dilema apabila melihat keadaan Jep sudah tidak seperti dahulu.Shuib dan mamat mengatur strategi untuk mengembalikan keceriaan jep, namun semuanya gagal.


Jep dengan hati yang membara telah menemui keluarga ayu sofea memohon agar diputuskan talian pertunangan diantara Based dan Ayu sofea. Situasi ini melahirkan keadaan yang amat memalukan apabila Jep diherdik keluarga ayu sofea diatas tindakannya.Jep kecewa.Based dan pasukannya merasakan bahawa jep sudah melampau dan perlu diajar. Based mengajak Jep dan mamat serta shuib berlumba dengannya.Jep menyahut cabaran dan perlumbaan diadakan sekali lagi di ladang kelapa sawit.Kali ini perlumbaan dimenangi tiga bujang sepah, namun shuib mengalami kecederaan sewaktu berlumba.
Ketahui kisah selanjutnya dalam Sepah The Movie.




Trailer :




Review :
Sape yang pernah tengok lawak Sepah, memang comfirm lah korang tahu camne kelakar nya Kumpulan Sepah kan. Memang terbaik , tambahan lawak dari Jep dan Shuib. Kumpulan Sepah memang ada kekemiaan yang bagus. Lawak diorang memang menjadi . But si Jihan Miskin yang jahat, memang boleh mendatangkan sakit hati. Sesuai lah citer ni mampu menerbitkan pelbagai rasa, kelakar , sedih , geram semua ada lah. Kisah persahabatan yang ditonjolkan akan buat kita rasa , owhh betapa bernilainya sebuah persahabatan. Jangan di sebebabkan perempuan, kita nak bergaduh dan berpecah-belah dengan kawan yang mungkin kita dah kenal lebih lama. Apa lagi uolsss, pi lah terjah panggung. Kalau nak release tension, pi menonton dan enjoyyyy !!!


4 / 5 Bintang

***********************************************************

Gambar sekitar malam preview kepada Media dan Bloggers.










P/S : Jom menonton Wayang :)

Senarai Nama Peserta Mega Give Away www.yanayassin.com :P

Assalammualaikum,

Senarai Nama Yang Sudi menjoinkan diri di Mega GiveAway Blog www.yanayassin.com





TARIKH TUTUP : 30 . 11 . 2012





1.  mylifesinglesimplecoupletrouble
2.  sayangsyeeda
3.  zzqil
4.  kanokino
5.  mrandmrssallehudin
6.  cekedismanis
7.  anisa-mylife
8.  fendy1302
9.  faralalalala
10. mycadburychocolateblog
11. mizayusof-contest
12. hati-qaseh
13. fiqhummie
14. sopheahaniees
15. loveyoucontest
16. ibuamirulpunyeblog
17. duniawilma
18. aquarestsadrenalin
19. onakdayungbiopar
20. sjanelf
21. asmarpunyablog
22. cikzaniff
23. teenagersareawesome
24. coretangirlblog
25. suanazhar
26. kawaiidyshastudio
27. supermanpunya
28. haryatifaizal
29. cekpipahlifestory
30. watasin
31. senyumtanpagedik
32. mung2
33. angellovesoldier
34. suhairaabdullah
35. jassnani
36. melliasyg
37. pinkitusweet
38. secretgardenga
39. yayacaramel
40. teenagedirectioner-dyna
41. utheyarchie
42. ieyzartdsyahieyr92
43. ohsemgirlhere
44. zakie11
45. khairunnisa3020
46. makcikdomokun
47. ouhmagic
48. cheritadarimulutfi
49. diarisedetiklebihfarisha
50. rarafreakk
51. belogisam
52. mamakaybee
53. izzatipunyerblog
54. ladylaurenfullstop
55. silenceprovince
56. paanzai
57. nanasajerr
58. sicomel06
59. bubugijo
60. greenhousera
61. supermanpunya
62. waninobody
63. nanakimie
64. akmanakmenang
65. iedaimmi2
66. cikannajamususukdara
67. suriaqistina
68. maszmadi
69. rahasiabelogaku
70. hanaa-daud25
71. fatehahabdkarim
72. greennyworldland
73. liyaabloggies
74. lynamohd
75. fatehahabdkarim
76. missyanaa
77. budakkecikbermonolog
78. elmoblaster
79. doodlemerah92
80. wanieysqaliefsuka-ga-contest
81. impianakumemetikbintang
82. mohdnoorshawal
83. semanismama
84. dhyeahana
85. melodyhidupku
86. nurain-syahirah
87. nabilamedan-taipmenaip
88. nabila-aziz
89. shapurplegirl
90. mahabbahathirah
91. annurgiveaway
92. musyuxmusyux95
93. amad-jalanan
94. amyfatehahabdkarim
95. babythatsmine
96. amyfatehahabdkarim
97. nurulezateeob
98. bajuwarnacoklat
99. nazurah-offical
100. cheerymessy
101. aanayid
102. rafflikes









Siapa Blogger Fatin Suhana ??


Assalammualaikum,

Wee ~~ kalau tengok tajuk, mesti korang tau YY nak citer pasal sape kan. Pengakuan Ikhlas nie, sebenarnya YY tak kenal pun Fatin Suhana nie pada peringkat awal nya lah. Rupanya ramai jugak blogger pemes yang bernama Fatin nie kan. 


So, nak di jadikan citer, masa event Sony YY di bulan ramadhan bertemu buat pertama kali adik comel yang bernama Fatin Suhana nie. Itu pun sebab kakak kucing duk usung dia. Dari situ lah kami berkenalan. Murah dengan senyum, dan cantik orang nya. Dan baru lah YY tahu yang dia jugak seorang model. Patut lah cun melecun. Pernah berphotoshoot di Paris. Kelassss, untung badan betul.



Selepas beberapa bulan, tak sangka YY bertemu lagi dengan adik comel nie. Itu pun di event Hijibista. Serius kali nie dia memang makin cun, siap dia dapat hadiah Best Dress. Dress yang sweet dan tidak terlalu over, cuma pakai tudung bawal jer. Kalau dah cantik kan, pakai camne pun tetap cantik. Tahniah lah sebab boleh menang Best Dress malam yang gemilang tue dengan Majlis bertemakan Barouque Inspired.



Fatin Menang Best Dress



See, Fatin memang gojes kan.



Seronok berblogging nie, ramai orang yang kita leh jumpa. Berkawan biar ikhlas, bukan hanya untuk tujuan tertentu. Peaceeeee !!!




P/S : Mana nak dapat Lipstik merah cam Fatin tue eh, nak beli arrrr.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah