Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Cara Remove or Hide Facebook Status yang korang menyampah


Assalammualaikum,

Hai uolsss, Today nak citer n ajar korang cecara nak hilangkan status FB kawan korang kat FB yang asik-asik up status , dah macam twitter di buat nya. Tetambah lagi yang duk jual barang dan tag tak sudah2. Kalau yang guna smartphone tue, mahu notification masuk tanpa henti kan. Yerlah, kang korang nak remove terus kawan tue , tak sampai hati.  Jadi, kita hide kan ajer segala status dia. Senang, xde lah kechik hati bagai kan. 

Yang ajar YY pun, kawan YY sendiri. Sebab dia memang jual barang, jadi dia dah pesan awal-awal. Kalau x suka hide ajer status dia dari news feed kita. So, xde lah semak wall kita dengan kedai-kedai online nie. Kalau yang memang kita minat, tak pelah kan.






Cara - Cara :

1. Korang klik kawan yang korang nak hide tue, senang citer masuk kat timeline dia.

2. Terus menuju ke kotak friend dan untick Show in News Feed


Contoh


3. DONE , masalah korang selesai.






Dan kalau ada Fanpage yang mungkin korang tak suka , dan rasa menyemak kan wall korang. Pun boleh buat benda yang sama selain dari korang UNLIKE ja kalau tak minat. 



CONTOH - Untuk Hide News Feed


CONTOH - Jangan lah Unlike FP YY yaaa. Muhahhaha.








YY share benda nie sebab ramai bebenor yang tanya, siap PM lagi. Kat opis pun orang duk tanya "camne eh kalau nak taknak tengok status orang mengarut-ngarut nie. Orang nyampah lah", kata Syidah. YY nie mana lah pandai sangat bab2 nie kan. Tue pun kawan yang ajar. Kalau tak, memang YY tak tahu pun. Biar lah wall bersepah dengan status tak berfaedah. 


Ada tue siap emo2 bagai kalau gaduh ngan pasangan. Lagi pun YY jarang jugak layan FB ni, sibuk ngan Blog sampai FB terabai. Tue yang kekadang bila kawan duk tanya, hei ko tgk gambar si polan bin si polan or eh, ko tgk tak status emo makhluk tuhan tue. Jawapan YY hanya senyum sebab tak tengok or tak perasan pun. Ngeh3x.


Sebelum nie YY ada citer pasal Facebook - SINI. Boleh buat putus kawan uolss. YY dah pernah alami hanya kerana salah faham. Contoh korang letak status secara umum, sekali ada orang terasa macam status tu untuk dirinya. So, mengamuk dan terus remove fb, x kawan dah. Gaduh sampai berangkai-rangkai. Kawan yang tak terlibat pun kena tempias. Hisshh, sayang tau. Dah kawan lama, tapi sebab FB boleh putus kawan. Serius tak best.







P/S : Syukur kerana FB jugak menemukan YY dengan insan-insan tersayang yang terpisah.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah