Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Bila TV dan Peti Ais 'Berjemaah' ,..



Asalammualaikum,





Haaaa, korang pernah mengalami situasi cam ginie. Serius YY sakit hati sangat. Yer lah beli memahal, tetiba tak tahan lama. Yang YY takleh trima sebab kat rumah TV malam jer bari ada orang kat rumah. Then bukan ada budak2 pun yang nak buka katup TV kan. Nampaks angat barang elektrik sekarang tak tahan lama.



Kisah nya, Isnin yang lalu YY balik dari keje terus ke Preview Filem Salam Cinta. So, sampai rumah dalam 12mlm camtue, Haus then nak amik air kat peti ais. YY dah pelik, nape peti tak sejuk kan.Ingatkan sebab Plug tertutup or apa2 lah kan. Then adik YY buka TV, sekali gambar takde, kuar suara jerk.


Diantara Komen yang diterima.



Eh, Boleh pulak TV dan Peti ais Nak rosak secara berjemaah uolsss. Geram nyaaaa.  Beli 2 2 barang pada tahun 2008 , tapi bulan je lain -lain. So, bila check 2 2 barang dah takde warranty. Jadi buat report kena tunggu dalam masa 3 hari bekerja akan ada orang datang tengok.



TV kisah nyer macam luahan di atas. So, ramai yang nasihat tak yah repair. Jawab nyer kena beli baru. Yang YY geram sangat. Beli TV 4K lebih Jenama LG Plasma, tahan 4 tahun jerk. Ibarat setahun YY bayar untuk tengok TV Rm1K. Hisssh, TV lama YY lagi elok tau yang kembong belakang tue. Tahan 30 tahun. Ganti pun sebab dia dah makan diri, padahal gambar elok jer lagi.



Bab peti Ais plak, jenama Hitachi. Bila orang datang check yang rosak nyer adalah termostat dengan apa ntah benda alah satu lagi tue. Kena dalam RM300 lebih. Pun tahan 4 tahun, then rosak. Apa daaarr, kualiti barang sekarang. Terus hilang mood nak masak sebab Peti Ais rosak. Eh, ada kaitan ke? Padahal memang malas masak pung. Hahhahahaha ..



Now YY akan Senarai Hitam kan TV Jenama LG. Dah pakat ngan adik nak beli TV gemoks sudah. Tahan lama sikit. Biaq lah orang nak cakap apa. Janji dapat tgk TV kan. Ini dah macam apa, Dengar TV, Bukan Nonton TV.




P/S : Dugaan yang pasti ada hikmah nyaa.












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah