Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Bila dihampiri TEKANAN | Haruskah Senyum.




Weee ~~ hai uols. Saje lah kan nak membebel di pagi hari. Hilang mood kan kalau pepagi dah ada benda yang buat kita stress. Malam tadi YY ke Prebiu Filem terbaru Pierre Andre bersama Tayangan Unggul. Then balik, dapat plak kabar tentang trip bersama media minggu depan. Mula lah fikir nak kena amik cuti kan. Tekanan pertama YY bermula malam tadi bila kepala nie duk fikir-fikir sampai susah nak lelap. 

Then, bangun tgk singki penuh. Adik YY tengok bola lapar lerteww, buat maggie tapi macam biasa lah orang lelaki mana nak kemas dapaur balik kan lepas guna. YY apa lagi cecepat siap, terkejar jugak sebab macam dah lewat sebab biasa YY akan kuar keje dalam 6.30pagi tapi masa tue dah 6.10pagi. Awal tak YY pi keja, padahal lebih kurang 9km jer umah ngan opis. Sempat lagik, basuh pinggang mangkuk kat singki ngan kemas dapur sikit. Tapi, nak sidai kain dah x sempat, balik keje nie baru boleh buat. Adik YY memang tak reti langsung bab sidai kain nie, nama jer dah 27 tahun kan. Itu tekanan berganda yang berlaku pagi tadi.

Then, bila nak turun plak, nama pun duk flat. Tungu lif dekat 10 minit baru sampai. Past tue boleh plak dia berhenti setiap tingkat. Ce bayangkan, YY dah ler duk tingkat 13, mahu makan masa nak sampai bawah kalau setiap tingkat lif berenti. Adoyaai, tekanan lagik.

Otw pi keje plak, boleh plak tetiba jem lain macam dekat depan IJN, dalam hati dah terfikir, nie mesti ada kemalangan. Sekali betul darr, dekat dengan HKL dan nak sampai ke bulatan pahang ada excident. Hurrmm, macam2 dugaan tekanan pagi nie. Hope lah lepas nie semua baik - baik ajer. Tekanan adakala buat kita berfikir dan muhasabah diri. Jangan jadikan tekanan untuk kita rasa x seronok sepanjang hari. Kan, kan, kan.





P/S : YY selalu amalkan fikiran yang berlaku ada hikmah, cuma bentuk nya tak tahu bagaimana.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah