Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Sambutan Hari Polis ke -204 ::

Morning uolss, nak story pasal hari polis semalam lah. 2hr sebelum tue dapat call nama naik kena g PULAPOL untuk sambutan hari polis. Memulakan igt kena g Maktab KL, yer lor, gara2 serangan virus kat PULAPOL,... mana tau kot xleh masuk . Tapii bila kat PULAPOL mmg chantek sangat lah sebab dari umah mmg 5 minit ja.

Me & Anis 
Hari Jumaat pagi bangun cam biasa, maklum ler kena ada kat PULAPOL kul 7pg. Disebabkan 5minit jadi kita kuar rumah dalam kul 6.45pg, tapi x tau mana silap nyer amik masa sejam baru sampai gara2 kejeman terlampau. Nie sebab abg2 trafik rajin sgt sampai 1 tempat 3org jaga. dari 5minit boleh sampai, dah jd sejam hokey. Sangat tension. Bila masuk PULAPOL parking pulak xde, sebab dah ramai yang sampai. Bila kat khemah pulak penuh xde tempat duduk. HUH !!!! sangat tertekan. Kita ngan anis terpaksa berdiri sampai acara habis tau, Dalam 3jam lebih gak arrrrr. Bila VVIP, cam Tim. KPN, KPN & Menteri KDN HIshamuddin sampai acara pun di mulakan.
Menteri KDN $ KPN tgh pusing2 perbarisan



Memula acara Pemeriksaan Perbarisan oleh Menteri KDN & KPN. Then persembahan perbarisan. Masa nie tetiba kagum tgk Polis nyer kawad. Sangat teratur dan kemas. Kalau kita sendiri yang buat, mau nyer bersepah2. Paling best bila kawad dari K9 pasukan anjing pengesan dan dari unit berkuda. Nampak macam susah jerk nak kawal binatang kan. Lepas upacara ucapan then perasamian buku apa ntah. Ada persembahan dari komando 69. Masa nie terkejut tau sebab tetiba ada bunyi letup cam bob. then Komando conteng2 muka kuar dari 4 pencuru padang kawad. aiyooo !!! meremang bulu roma tengok persembahan diorg. Walaupun muka conteng2 tapi rasa cam smart jerk, tetiba jatuh cinta dengan abg Komando, hahahahaha !!!!! Selain tue ada persembahan dari helikopter, dan payung terjun. Best jugak sekali-sekala tgk persembahan camginie.





Me & Fizah, & anak Fizah
Balik tue terus cari makan sebab dah lapor giler, yer lah shabat baik semua x bg makan dalam PULAPOL tue sebab takut kena virus. hehehehe, x sangka pulak ramai yang sayang kan !. Kat sini pun kita jumpa Fizah kawan masa sekolah Teknik dulu. X sangka pulak ada kawan keje sama jabatan. Tapi Fizah nie mmg keje kat PULAPOL. kita pulak kat BA. Fizah best sebab keje nyer jadi PA kepada Komandan PULAPOL. Keja ngan Dato' lagikkk !!!. Sempat lah lepak2 , borak2 jap dengan Fizah depan Opis dia, Huhuhuhuhu !!! ada orang kata kitaorg macam adik beradik, Ye Ke????? ada rupa ke????


p/s : Bila tgk Sambutan hari polis, Bangga pulak rasanyer koje ngan polis tapiiii,.... !!!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah